Ton Wortelboer

Referenties

 

Olav van Schie - eigenaar restaurant Zonneweelde

Ton Wortelboer is een grootmeester in zijn vak, die er voor zorgt dat je het product wijn & sherry nooit meer loslaat. Door het enthousiasme van Ton is mijn hart nog meer gaan openstaan voor dit wonderschone product. Het is een verrijking voor het leven om deze cursus te volgen bij Ton.

Sharon Tettero - restaurant Perceel

"Een cursus/training bij Ton Wortelboer kan ik zeker aanbevelen! Van wijnliefhebber tot wijnkenner bent u hier aan het goede adres. Ton weet enorm veel van wijn en weet dit ook op een prettige en professionele wijze over te brengen.”

Jan van Weezel - Directeur Wijnkoperij Petit Jean

"Toen ik mij verder wilde gaan verdiepen in mijn hobby “Wijn" had ik het geluk les te krijgen van Vinoloog en SVH Wijnmeester Ton Wortelboer. Zijn bevlogenheid, zijn enorme ervaring op wijngebied én zijn vermogen om zijn kennis op een interessante wijze over te brengen op de cursisten heeft mij ontzettend verrijkt. Omdat Ton ook een gezellige, markante en humorvolle persoonlijkheid is maakt les krijgen van hem tot een zeer aangename tijdspassering dat doet smaken naar meer !"

Fiona Zwart

Ik heb bij Ton twee wijncursussen gevolgd, puur uit interesse. Zodat ik beter weet wat voor wijn bij een bepaald gerecht hoort en om mijn smaak te ontwikkelen. Ik vind de cursussen bij Ton een feestje. Hij weet zo ontzettend veel en hij heeft een passie voor gastronomie en wijnen. Ik kan iedereen zo'n cursus aanraden.
Bedankt, Ton!

Remco Biesma

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Dat klinkt heel simpel maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Gelukkig is daar Procuwijs waar ik de opleiding wijnoorkonde gevolgd heb bij Ton Wortelboer. Veel aandacht is er voor het proeven van de wijn met genoeg ruimte om je smaak palet te ontwikkelen, te herkennen en te delen met de andere cursisten. Dankzij de bevlogen en educatieve manier van kennis overdragen van Ton was het examen geen enkel probleem (6 uit 6 wijnen goed in de blind proeverij!) Mijn passie voor wijn is (weer) aangewakkerd en ik ga nu op voor de cursus wijnbrevet!

Kees Tijsterman

Ik heb 2 wijnopleidingen gevolgd bij Ton en hij weet van elke les een feest te maken met zijn duideijke uitleg. Daarnaast weet hij ook veel interesante en leuke anecdotes. Op wijn gebied ken ik niemand die zo bevlogen met zijn werk bezig is. Dus als je op een leuke manier kennis wil maken met de magie van zijn dan beveel ik Ton van harte aan!’

Baptist Trimbos

De wijnoorkonde cursus van Procuwijs / Ton Wortelboer is een aanrader voor iedereen die meer wil weten van wijn en er daardoor meer van wil kunnen genieten. Ik ben een amateur wijndrinker van een glas bij het koken en een glas bij het diner en wij dronken vooral wijnen van de nieuwe wereld. Dat komt door de overzichtelijkheid van het cepage principe en de vermelding van de druivensoorten en een afkeer van de potloodslijpsel en tabaksbittere smaak van cabernet sauvignon. Dat is niet veranderd maar wat wel veranderd is, is een veel breder inzicht in wat er allemaal op wijngebied ‘te koop’ is en wat de achtergronden van de wijnbouw zijn. Ik kijk nu anders naar de wijnkaart in een restaurant en op de etiketten bij de slijter. En ik drink anders: met meer aandacht en ik proef veel meer van wat ik drink dan vroeger. De cursus is onderhoudend, met veel kennis en inzicht gegeven, maar ook vrolijk en met humor. En ook doeltreffend. De cursus leidt op tot het Sden 2 examen dat ik vandaag gedaan heb. Thuisgekomen heb ik, enigszins ballorig, met alleen de kennis van deze Sden 2 cursus op de website van drankenstudie twee proefexamens voor de Sden 3 cursus gedaan. Het resultaat was tweemaal 75% van de vragen goed. Dat lijkt me wel een aanbeveling voor de kennisoverdracht van Ton Wortelboer. Ik kan het iedereen aanbevelen: leren over wijn en proeven bij Ton Wortelboer!

Hannah Zwijnenburg van Delta Wines

Ik heb erg genoten van de professionele cursus welke in totaal in zes avonden gegeven wordt.

Met name zijn passie en enthousiasme is aanstekelijk, hiernaast heeft Ton een enorme deskundigheid/expertise in huis!

Door het afronden van deze cursus ben ik nog meer gemotiveerd geraakt en verwacht hierdoor dan ook zeker een vervolg cursus te plannen.